Programma en extra's

Excursie Europol, Internationaal Strafhof en OPCW

allerlei vlaggen

Altijd al eens binnen willen kijken bij het Internationaal Strafhof, of bij Europol in Den Haag? Deelnemers aan de VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek 2015 krijgen die kans op donderdag 19 november, de dag vóór de conferentie. Ook de Nobelprijswinnende organisatie OPCW (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons) opent die dag zijn deuren.

Conferentiegangers kunnen zo in informele sfeer kennis maken met drie instellingen die bijdragen aan de faam van Den Haag als stad van vrede en recht. De organisaties zullen laten zien wat zij onderzoeksjournalisten te bieden hebben aan documenten, informatie en contacten. Vragen staat vrij en als de uitwisseling van informatie daar aanleiding toe geeft, geldt de Chatham House Rule (informatie mag geparafraseerd worden gebruikt, maar de bron noch de identiteit van andere deelnemers aan het gesprek mogen genoemd worden).

Programma:

 • 11.45              vertrek per bus vanaf Den Haag Centraal Station
  (exacte locatie volgt na aanmelding)
 • 12.00              aankomst bij Europol, security check
 • 12.30              ontmoeting met medewerkers Europol
 • 13.45              vertrek Europol, lopen naar OPCW
 • 14.00              ontmoeting met medewerkers OPCW
 • 15.30              vertrek per bus
 • 16.00              ontvangst bij Internationaal Strafhof, introductie
  werkzaamheden, bezoek aan zittingszaal
 • 17.30 (+/-)    vertrek per bus naar Den Haag CS

Aanmelden kan hier, alleen in combinatie met de conferentie en uiterlijk tot 5 november. Dit vanwege een security check die de betrokken organisaties doen.

Na aanmelding zal de VVOJ vragen om volledige naam van de deelnemer zoals vermeld op paspoort of ID-kaart, en het nummer van het identiteitsdocument. Deelnemers moeten tijdens de hele excursie hun paspoort of ID-kaart bij zich hebben.

vrede en recht

 

 

Gerelateerde artikelen

Bij de alweer vijftiende VVOJ Conferentie maken we een begin met wat een mooie traditie moet worden: de jaarlijkse publicatie van het VVOJ Essay. Het spits wordt afgebeten door Apache-hoofdredacteur Karl van den Broeck en zijn collega Tom Cochez.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk