Nieuws

Shortlist Correspondenten Prijs bekend

awards

De shortlist voor de Lira Correspondentenprijs 2015  is bekend. De jury heeft vijf correspondenten genomineerd voor de prijs voor de beste freelance buitenlandcorrespondent van 2014.

Uit de veertig inzendingen koos de jury voor Remco Andersen, standplaats Beiroet (de Volkskrant / Elsevier / De Morgen / BNR), Caroline de Gruyter, standplaats Wenen (NRC Handelsblad), Marijn Kruk, div. plaatsen Noord-Afrika (Trouw / De Groene Amsterdammer), Guus Valk, standplaats Washington (NRC Handelsblad), Fred de Vries, standplaats Zuid-Afrika (De Groene Amsterdammer / Knack).

Voor de Lira Aanmoedigingsprijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt aan een correspondent tot 30 jaar, werden Edward Geelhoed, standplaats Athene (Vrij Nederland / De Groene Amsterdammer / NRC Handelsblad) en Monique Samuel, div. plaatsen Noord-Afrika en Midden-Oosten (De Correspondent) genomineerd.

De winnaar van de Lira Correspondentenprijs 2015, die een bedrag van 5.000 euro mee naar huis neemt, wordt in VPRO / Bureau Buitenland bekend gemaakt op donderdag 14 mei, tussen 21.oo en 22.00 uur, op Radio 1. De uitreiking vindt plaats op donderdag 4 juni tijdens de Avond van de Bijzondere Journalistiek.

 

 

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk