Nieuws

Nieuwe werkbeurs voor journalisten Griekenland

athens

Het Fonds BJP en het Nederlands Instituut Athene (NIA) hebben een nieuwe beurs in het leven geroepen die de berichtgeving uit Griekenland moet verdiepen. Het Fonds BJP stelt een beurs van € 4.000 beschikbaar voor een journalist-in-residence, die vervolgens twee maanden kan verblijven bij het Nederlands Instituut Athene (NIA).

Hiertoe stelt het NIA vanaf 2015 elk najaar gedurende twee maanden zijn Frans van Hasselt-appartement ter beschikking. De journalist-in-residence kan tevens gebruik maken van de expertise en het uitgebreide netwerk van het NIA. Ook de Nederlandse ambassade in Athene heeft haar medewerking toegezegd.

Het NIA bevindt zich aan de voet van de Akropolis en is een van de acht Nederlandse Wetenschappelijke Instituten in het Buitenland (NWIB). Het organiseert, verzorgt en faciliteert onderwijs en onderzoeksprojecten in samenwerking met universiteiten en onderzoekscentra in Nederland en Griekenland. Het beschikt over een uitgebreid netwerk in Athene en de rest van Griekenland.

Geïnteresseerde journalisten kunnen tot 15 juni bij het Fonds BJP een verzoek indienen voor de verblijfbeurs. De precieze verblijfsperiode (najaar 2015) wordt in overleg met het NIA vastgesteld. Klik hier voor informatie over de aanvraagprocedure.

 

Gerelateerde artikelen

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk