VVOJ Vereniging

Marga Froon tien jaar in dienst VVOJ

20150311_170952

Half februari was het tien jaar geleden dat Marga Froon als stafmedewerker in dienst kwam van de VVOJ. Bestuur en directie hebben haar daarom tijdens de bestuursvergadering van 11 maart j.l. in de bloemen de de cadeautjes gezet.

Marga werd, in de aanloop naar de Global Investigative Journalism Conference in Amsterdam, eind februari 2005 door de vereniging als parttime office manager aangenomen. Voor een vereniging van enkel vrijwilligers was een dergelijke grote bijeenkomst immers niet zonder brokken te organiseren. Sindsdien heeft Marga, naast ledenadministratie en conferentie-organisatie, steeds meer taken op zich genomen, waaronder ook de volledige boekhouding en de logistiek van evenementen als de Trainingsdag voor lokale en regionale journalisten en de Loep.

20150311_170942Bestuur en directie zijn Marga zeer dankbaar voor haar bijzondere inzet voor de vereniging en haar betrokkenheid bij de leden en vrijwilligers. Wie ooit zijn wachtwoord is kwijt geweest, een betaling heeft zien stranden, een jaarboek wilde bestellen, een inzending voor de Loep heeft gedaan of een van de vele activiteiten van de VVOJ heeft bezocht, zal zich hier zeker bij kunnen aansluiten.

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk