Nieuws

Op zoek naar de toekomst van de journalistiek

newspaper-pillows-1467-525x350

Met een nieuwe website richt het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten de blik op de journalistieke toekomst. Nieuwe vormen van journalistiek worden gesignaleerd, en vijf journalistieke start ups twee jaar lang gevolgd.

Een ervan is Follow the Money, het platform voor ‘radicaal onafhankelijke’ onderzoeksjournalistiek. Hoe ontwikkelt de redactie een duurzaam verdienmodel? De komende twee jaar loopt een onderzoekende reporter regelmatig mee op de werkvloer en doet verslag van de zoektocht hoe ‘dure’ onderzoeksjournalistiek rendabel te maken.

Het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten wil met de nieuwe site de ontwikkelingen in het vakgebied extra gaan volgen. Het project Nieuwe Journalistiek geeft daartoe journalisten de mogelijkheid onderzoek te doen naar die nieuwe, veelbelovende ontwikkelingen in hun eigen vak. Het fonds stelt subsidiebedragen ter beschikking aan individuele journalisten. Lees hier waaraan een project moet voldoen.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk