Nieuws

Henri Beunders opent Lokale/Regionale Trainingsdag

18964-625-407

Foto: Sean van der Steen.

Er is steeds minder onafhankelijke berichtgeving in de lokale en regionale media, en daarmee verliest de pers als waakhond zijn functie in de regios. Dat is de waarschuwing van hoogleraar Henri Beunders van de Erasmus Universiteit Rotterdam, die op 18 april in Utrecht de vijfde speciale Trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek zal openen.

Dat de burger daar niet altijd wakker van ligt, moet geen reden zijn om de zorgen over de regionale media weg te vegen, vindt Beunders. Hij deed vorig jaar voor het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek uitgebreid onderzoek naar de relatie tussen gemeenten en de lokale en regionale media. Beunders zal daaruit in zijn key note speech lessen trekken en oplossingen aandragen.

Zie uitgebreide informatie over de trainingsdag (en hoe je aan te melden!) hier.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk