Nieuws

Henri Beunders opent Lokale/Regionale Trainingsdag

18964-625-407

Foto: Sean van der Steen.

Er is steeds minder onafhankelijke berichtgeving in de lokale en regionale media, en daarmee verliest de pers als waakhond zijn functie in de regios. Dat is de waarschuwing van hoogleraar Henri Beunders van de Erasmus Universiteit Rotterdam, die op 18 april in Utrecht de vijfde speciale Trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek zal openen.

Dat de burger daar niet altijd wakker van ligt, moet geen reden zijn om de zorgen over de regionale media weg te vegen, vindt Beunders. Hij deed vorig jaar voor het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek uitgebreid onderzoek naar de relatie tussen gemeenten en de lokale en regionale media. Beunders zal daaruit in zijn key note speech lessen trekken en oplossingen aandragen.

Zie uitgebreide informatie over de trainingsdag (en hoe je aan te melden!) hier.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk