VVOJ Vereniging

Marloes Derks kandidaat bestuurslid

pasfotokleurMarloes Derks studeerde journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Sinds haar afstuderen in 2013 werkt ze al zelfstandig journalist voor haar eigen bedrijf Staccato Media. Ze is onder meer redacteur voor de Diergeneeskunde website van de Universiteit van Utrecht en chefredacteur HRLM Haarlemse Stadsglossy. Daarnaast was ze tot oktober 2014 actief als communicatiemedewerker van D’66 in Haarlem.

Waarom Marloes Derks zich kandidaat stelt
Als vereniging moeten we ons richten op de huidige (niet altijd makkelijke) tijden. De lobby voor het belang van de onderzoeksjournalistiek en de evenementen waarbij we met elkaar in contact komen en blijven, nemen daarbij voor mij een belangrijke positie in.

Er heeft zich overduidelijk veel afgespeeld binnen de vereniging én het bestuur. Met een nieuw bestuur hopen we uiteraard op een nieuwe start. Toch zou ik, als mogelijk nieuw bestuurslid, niet te veel uit het oog verliezen wat we de afgelopen jaren hebben bereikt. Van fantastische activiteiten en evenementen als de regiodag, VVOJ-café’s en als kers op de taart het jaarlijkse congres, tot een belangrijke lobby om de onderzoeksjournalistiek op de kaart te zetten. Ik vind het belangrijk dat de VVOJ deze zaken voortzet, maar met een frisse blik.

Laten we er met zijn allen voor zorgen dat onderzoeksjournalistiek blijft, en niet het ondergeschoven (onderbetaalde) kindje van de journalistiek wordt. Daar maak ik me sterk voor.

 

 

Gerelateerde artikelen

De komst van de bijzonder hoogleraar Onderzoeksjournalistiek is een stap dichterbij gekomen met de openstelling van de vacature door de Vrije Universiteit Amsterdam. Kandidaten kunnen tot uiterlijk 24 maart 2024 reageren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk