VVOJ Vereniging

Jago Kosolosky kandidaat bestuurslid

 

1ae8e11De Vlaamse Jago Kosolosky werkt als webredacteur voor MO*. Hiernaast volgt hij het Postgraduaat Internationale Researchjournalistiek. Met grote onderscheiding behaalde hij aan de Universiteit Gent een master in de internationale politiek na het behalen van zijn bachelor in de politieke wetenschappen. Tijdens zijn studies bracht hij tijd door in Washington DC, waar hij nonprofit management studeerde en stage liep bij The Washington Quarterly, het academisch tijdschrift toen nog gehuisd door de denktank CSIS.

Nadien werkte hij korte tijd voor The German Marshall Fund of the United States in Brussel voor hij naar Schotland vertrok om de lokale communicatie van het Europees Parlement te versterken. Hierna ging hij aan de slag bij MO* met jaren freelance – lees: gratis – schrijfervaring bij kleinschalige publicaties op zak. Jago heeft een bijzondere interesse in innovatie en crossmediale journalistiek.

Waarom Jago Kosolosky zich kandidaat stelt
Als bestuurslid van de VVOJ wil Jago Kosolosky de organisatie op drie vlakken vooruit helpen. Allereerst wil hij inzetten op een verjonging van de leden en de organisatie aantrekkelijker maken voor journalisten in spe. Als jonge journalist heeft Jago nog veel contacten met studenten en weet hij dat er ruimte is om een jonger publiek aan te trekken. Samenwerking met hogescholen, universiteiten, en mediaproducties gerund door studenten, moet hier centraal staan. Deze verjonging moet ook inhoudelijk gevolgen hebben. De VVOJ moet een leidende rol spelen bij journalistieke innovatie in België en Nederland.

Ten tweede wil hij de VVOJ sterker verankeren in Vlaanderen. Hoewel dit geen eenvoudige opdracht is, is vooruitgang mogelijk. Tenslotte wil hij de buitenlandse contacten van de VVOJ vergroten en inzetten op samenwerking over de grenzen heen. Graag zou hij een rol opnemen binnen de werkgroep jongeren. Als jonge journalist kan hij hier een waardevolle bijdrage leveren.

Meer weten over Jago Kosolosky? Volg hem op deze sociale media:
LinkedIn
Facebook
Twitter
Jago is te bereiken via jago.kosolosky@gmail.com.

Gerelateerde artikelen

De komst van de bijzonder hoogleraar Onderzoeksjournalistiek is een stap dichterbij gekomen met de openstelling van de vacature door de Vrije Universiteit Amsterdam. Kandidaten kunnen tot uiterlijk 24 maart 2024 reageren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk