Nieuws

Genomineerden De Loep vertellen

Hoe kwam het dossier Vion van Omroep Brabant tot stand, dat op 28 augustus genomineerd werd voor de De Loep 2014? Het gerucht ging dat het biologische vlees van Vion, in feite ‘gewoon’ vlees was, dat alleen in een andere verpakking werd verkocht. De vleesverwerker zou zich schuldig maken aan fraude. Omroep Brabant en Zembla stortten zich allebei op het verhaal, maar waar Zembla de geruchten uiteindelijk niet hard kon maken, vond Omroep Brabant het bewijs.

Lees hier het interview met Omroep Brabant journalist Emile Vaessen hoe het onderzoek verliep en de regionale omroep een dossier maakte dat nationale voorpagina’s haalde.

De Loep is de jaarlijkse prijs die de VVOJ uitreikt tijdens haar november-congres, bedoeld voor de beste onderzoeksjournalistieke producties van dat jaar. Kijk hier voor meer informatie over  alle nominaties van De Loep 2014.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk