Nieuws

Genomineerden De Loep vertellen

Hoe kwam het dossier Vion van Omroep Brabant tot stand, dat op 28 augustus genomineerd werd voor de De Loep 2014? Het gerucht ging dat het biologische vlees van Vion, in feite ‘gewoon’ vlees was, dat alleen in een andere verpakking werd verkocht. De vleesverwerker zou zich schuldig maken aan fraude. Omroep Brabant en Zembla stortten zich allebei op het verhaal, maar waar Zembla de geruchten uiteindelijk niet hard kon maken, vond Omroep Brabant het bewijs.

Lees hier het interview met Omroep Brabant journalist Emile Vaessen hoe het onderzoek verliep en de regionale omroep een dossier maakte dat nationale voorpagina’s haalde.

De Loep is de jaarlijkse prijs die de VVOJ uitreikt tijdens haar november-congres, bedoeld voor de beste onderzoeksjournalistieke producties van dat jaar. Kijk hier voor meer informatie over  alle nominaties van De Loep 2014.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk