Nieuws

Bijleren? Pak ‘n (gratis!) MOOC mee

Bijleren van achter je bureau? Al dat je nodig hebt is een internetverbinding, want het is nog gratis ook.

Op 19 mei aanstaande start de grootste open online cursus datajournalistiek ooit, met als titel ‘Doing Journalism with Data: First Steps, Skills and Tools’. Grote namen uit de wereld van datajournalistiek hebben zich als instructeur verbonden aan de training, onder wie Steve Doig, Simon Rogers en Paul Bradshaw. Alle informatie vind je op de cursuspagina en via VVOJ Medialab.

Wil je wat breder kijken dan data-journalistiek? Volg dan de ‘MOOC’ van het Knight Center for Journalism in the Americas over “Investigative Journalism for the Digital Age“. Trainers als Brant Houston, opnieuw Steve Doig en Lise Olsen nemen je mee langs de ‘paper trail’, de ‘people trail’ en de ‘data trail’. De cursus duurt vijf weken en begint op 12 mei. Aanmelden kan hier.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk