Nieuws

Bijleren? Pak ‘n (gratis!) MOOC mee

Bijleren van achter je bureau? Al dat je nodig hebt is een internetverbinding, want het is nog gratis ook.

Op 19 mei aanstaande start de grootste open online cursus datajournalistiek ooit, met als titel ‘Doing Journalism with Data: First Steps, Skills and Tools’. Grote namen uit de wereld van datajournalistiek hebben zich als instructeur verbonden aan de training, onder wie Steve Doig, Simon Rogers en Paul Bradshaw. Alle informatie vind je op de cursuspagina en via VVOJ Medialab.

Wil je wat breder kijken dan data-journalistiek? Volg dan de ‘MOOC’ van het Knight Center for Journalism in the Americas over “Investigative Journalism for the Digital Age“. Trainers als Brant Houston, opnieuw Steve Doig en Lise Olsen nemen je mee langs de ‘paper trail’, de ‘people trail’ en de ‘data trail’. De cursus duurt vijf weken en begint op 12 mei. Aanmelden kan hier.

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk