Kenniscentrum, VVOJ Jongeren, Woo

Handouts VVOJ Jongerendag 2014

Bekijk hier de handouts van de VVOJ jongerendag 2014. Let op: de documenten zijn alleen toegankelijk voor leden: inloggen op de website is vereist.

1.  Wobben in 10 minuten  (Roger Vleugels)

2. Zoeken met Facebook Graph Search  (Henk van Ess)

3. CheatSheet zoeken (Henk van Ess)

 

 

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk