Nieuws

De Onderzoeksredactie van start

Een nieuwe loot aan de onderzoeksjournalistieke boom: op 26 maart gaat De Onderzoeksredactie van start, met publicaties in het Brabants Dagblad, Omroep Brabant, De Groene Amsterdammer en de site van De Onderzoeksredactie zelf.

De Onderzoeksredactie is een non-profit platform, dat zich volgens het persbericht zal richten op “journalistiek onderzoek in het publieke belang”. De organisatie levert research, analyses en verhalen, en is een initiatief van De Groene Amsterdammer met steun van de Stichting Democratie en Media en Adessium Foundation.

Op 7 april zal in het Amsterdamse Pakhuis De Zwijger de feestelijke aftrap van De Onderzoeksredactie plaatsvinden, maar de eerste publicaties zijn er dus al eerder: over hoe gemeenten en provincies hun in de afgelopen 25 jaar aan de verkoop van nutsbedrijven verdiende verdiende miljarden euro’s besteedden.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk