Nieuws

De Onderzoeksredactie van start

Een nieuwe loot aan de onderzoeksjournalistieke boom: op 26 maart gaat De Onderzoeksredactie van start, met publicaties in het Brabants Dagblad, Omroep Brabant, De Groene Amsterdammer en de site van De Onderzoeksredactie zelf.

De Onderzoeksredactie is een non-profit platform, dat zich volgens het persbericht zal richten op “journalistiek onderzoek in het publieke belang”. De organisatie levert research, analyses en verhalen, en is een initiatief van De Groene Amsterdammer met steun van de Stichting Democratie en Media en Adessium Foundation.

Op 7 april zal in het Amsterdamse Pakhuis De Zwijger de feestelijke aftrap van De Onderzoeksredactie plaatsvinden, maar de eerste publicaties zijn er dus al eerder: over hoe gemeenten en provincies hun in de afgelopen 25 jaar aan de verkoop van nutsbedrijven verdiende verdiende miljarden euro’s besteedden.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk