Nieuws

De Onderzoeksredactie van start

Een nieuwe loot aan de onderzoeksjournalistieke boom: op 26 maart gaat De Onderzoeksredactie van start, met publicaties in het Brabants Dagblad, Omroep Brabant, De Groene Amsterdammer en de site van De Onderzoeksredactie zelf.

De Onderzoeksredactie is een non-profit platform, dat zich volgens het persbericht zal richten op “journalistiek onderzoek in het publieke belang”. De organisatie levert research, analyses en verhalen, en is een initiatief van De Groene Amsterdammer met steun van de Stichting Democratie en Media en Adessium Foundation.

Op 7 april zal in het Amsterdamse Pakhuis De Zwijger de feestelijke aftrap van De Onderzoeksredactie plaatsvinden, maar de eerste publicaties zijn er dus al eerder: over hoe gemeenten en provincies hun in de afgelopen 25 jaar aan de verkoop van nutsbedrijven verdiende verdiende miljarden euro’s besteedden.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk