Nieuws

Krim: onderzoeksjournalistiek centrum bezet

Bij het conflict in Oekraïne spelen onderzoeksjournalisten een bijzondere rol. Vorige week was er de euforie over tienduizenden geredde documenten uit het buitenhuis van afgezet president Janoekovitsj en de start van de website Janoekovitsj-leaks. Maar op zaterdag 1 maart namen de gebeurtenissen in het land een grimmiger wending. Gewapende mannen bezetten het gebouw van het Crimean Center for Investigative Journalism. Volgens berichten legde een van de bezetters als volgt uit waarom: “We zullen proberen een correcte weergave van de gebeurtenissen te bewerkstelligen.” Zie hier meer informatie.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk