Nieuws

Krim: onderzoeksjournalistiek centrum bezet

Bij het conflict in Oekraïne spelen onderzoeksjournalisten een bijzondere rol. Vorige week was er de euforie over tienduizenden geredde documenten uit het buitenhuis van afgezet president Janoekovitsj en de start van de website Janoekovitsj-leaks. Maar op zaterdag 1 maart namen de gebeurtenissen in het land een grimmiger wending. Gewapende mannen bezetten het gebouw van het Crimean Center for Investigative Journalism. Volgens berichten legde een van de bezetters als volgt uit waarom: “We zullen proberen een correcte weergave van de gebeurtenissen te bewerkstelligen.” Zie hier meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk