Nieuws

Nieuwe juryleden De Loep

Vier nieuwe leden versterken de Jury van De Loep, de prijs voor onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen. Het zijn Marc Chavannes, Alexander Pleijter, Marleen Teugels en Sanne Terlingen. Op de jurypagina van De Loep is meer te lezen over hun achtergronden. De jury bestaat verder uit Joep Dohmen, Josse Abrahams, Trees Verleyen en Marnix Koolhaas.

Na de sluiting van de inzendtermijn van De Loep op 15 april 2014, 23.59 uur, zal de  jury de zomer en het najaar gebruiken om winnaars te kiezen in de vier categorieën die De Loep 2014 telt: tekstuele producties, audiovisuele producties, digitale producties en de aanmoedigingsprijs. De Loep 2014 zal uitgereikt worden tijdens het VVOJ congres in Kortrijk, op 7 november 2014 tijdens een feestelijk diner.

 

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

VVOJ-voorzitter Evert De Vos blikte terug op het oorspronkelijke onderzoek naar de stand van de onderzoeksjournalistiek van 20 jaar geleden. Onderzoekers Alexander Pleijter en Michael Opgenhaffen namen het publiek mee doorheen de rode lijnen van het huidige onderzoek. Een panel liet daar zijn licht over schijnen en Vlaamse minister van media Benjamin Dalle gaf het slotwoord bij een presentatie van het rapport naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen anno 2022 op 11 mei bij deBuren in Brussel.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk