Omdat veel jonge journalisten dromen van een carrière in de onderzoeksjournalistiek, organiseert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) in 2014 voor de vijfde keer een speciale trainingsdag. Dit jaar in samenwerking met Nieuwsuur. De dag wordt gehouden op zaterdag 22 maart.

Na het daverende succes van de Jongerendag in 2010, 2011, 2012 en 2013 heeft de werkgroep wederom een prachtig programma in elkaar gezet. Want dromen van een spraakmakende onthulling is één ding, je moet ook ergens beginnen. Maar waar?

Die vraag zullen ervaren onderzoeksjournalisten tijdens de trainingsdag proberen te beantwoorden. Waar haal je je informatie vandaan? En als je bureau eenmaal vol ligt met puzzelstukjes, hoe maak je daar dan een begrijpelijk én aantrekkelijk verhaal van?

Doelgroep: ?Studenten journalistiek en pas afgestudeerde journalisten tot 30 jaar.

Programma
?Op het programma staan dit jaar onder andere:
?Karel van den Berg (Mediapraktijk), over creativiteit;
Roger Vleugels (RTL), WOB voor beginners;
Onderzoek in de praktijk door journalisten van Nieuwsuur.
Meer namen worden nog bekend gemaakt.

Praktische informatie
Kosten zijn 40 euro. Dat is inclusief lunch en diner.

Wanneer
22 maart, 9:00-18:00 uur (programma), vanaf 19:00 uur diner

Waar
Nieuwsuur, Mediapark Hilversum

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar jongeren@vvoj.org o.v.v. Naam + Leeftijd + opleiding en eventuele ervaring.
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar VVOJ-leden krijgen voorrang, onder de andere deelnemers wordt geloot.