De Loep, Nieuws

Aanmelden voor De Loep 2014

De aanmeldingen voor De Loep 2014, de VVOJ-prijs voor onderzoeksjournalistiek, zijn geopend. Tot en met 15 april 2014 kun je journalistiek werk van jezelf of van anderen voordragen in vier categorieën: tekstuele producties, audiovisuele producties, digitale producties en voor de Aanmoedigingsprijs. Het werk moet tussen 1 april 2013 en 31 maart 2014 zijn gepubliceerd. Direct naar het aanmeldformulier of lees nog even het reglement.

Afgelopen november werd in Zwolle De Loep toegekend aan Bart Nijpels en Marco de Lange van KRO Brandpunt/Reporter (audiovisueel), Esther Rosenberg en Tom Kreling van NRC Handelsblad/nrc.next (tekstueel) en freelance journalist Sanne Terlingen (Aanmoedigingsprijs). De Loep voor digitale producties werd deze keer niet uitgereikt, wel kregen twee producties een stimuleringspremie: ‘Straatroven in Rotterdam’ van Inge Janse voor VersBeton en ‘Dossier Cryosave’ van Tom Cochez en Clea Caulcutt voor Apache.be en Rue89.

De prijzen worden traditiegetrouw uitgereikt tijdens de jaarlijkse VVOJ Conferentie.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk