Nieuws

Gratis cursus datajournalistiek

cursus datajournalistiekBinnenkort start een gratis online cursus datajournalistiek: First steps, skills and tools. De Engelstalige cursus is uitgewerkt in vijf onderdelen en wordt verzorgd door grote namen in de datajournalistiek, onder wie Simon Rogers en Paul Bradshaw. Een exacte startdatum wordt nog bekend gemaakt, maar aanmelden kan al wel. Op VVOJ’s Medialab kun je kennis maken met Rogers en Bradshaw aan de hand van video-interviews over datajournalistiek.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk