Nieuws

Gratis cursus datajournalistiek

cursus datajournalistiekBinnenkort start een gratis online cursus datajournalistiek: First steps, skills and tools. De Engelstalige cursus is uitgewerkt in vijf onderdelen en wordt verzorgd door grote namen in de datajournalistiek, onder wie Simon Rogers en Paul Bradshaw. Een exacte startdatum wordt nog bekend gemaakt, maar aanmelden kan al wel. Op VVOJ’s Medialab kun je kennis maken met Rogers en Bradshaw aan de hand van video-interviews over datajournalistiek.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk