Conferentie, Kenniscentrum

VVOJ2013 verslag: de crisis nog niet voorbij

Titel: De crisis (nog niet?) voorbij
Datum: vrijdag 15 november 2013
Tijd: 14:00 – 15:15 uur
Spreker: Giovanni Ugazio.
Moderator: Gert-Jan Dennekamp
Aantal deelnemers: ongeveer 25

door Ivar Bonder

Wat is data en hoe kunnen journalisten die data gebruiken? Dat is de vraag die centraal stond in de workshop die econoom Giovanni Ugazio gaf. In de anderhalf uur durende sessie, overigens off-the-record, lichtte de statisticus bij de ECB toe wat hij als analist doet en hij verduidelijkte wat hij onder het begrip ‘data’ verstaat.

Het kennen van de vergelijking tussen de statistieken van monetary analysis en van de financial stability is uitermate belangrijk voor het werken met data. Bij de eerstgenoemde gaat het om de tegenpartijen van de instellingen, waarbij de host residency approach centraal staat.

Bij de statistieken van de financial stability ligt de focus juist op de instellingen zelf en op het risico van die instellingen, met als kern de vaste balans (consolidated balance sheets).

Door af en toe een grapje te maken, gerelateerd aan zijn verhaal, hield Ugazio de workshop luchtig. Vanwege tijdnood kwam Ugazio niet toe aan het toelichten van de ECB website

 

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

We are organizing an intensive master class on finding, validating and processing footage. Never before has the Washington Post given such an insight into its own methodology.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk