Nieuws, VVOJ Activiteiten

Crowdfunding blijft ‘hot’

Boekenbeurs2013_affiche_A2.inddNa eerder al De Correspondent, Apache en De Wereld Morgen (om er maar enkele te noemen) gaat nu ook het platform voor publieke journalistiek Sargasso de beurs van het publiek opzoeken. Om ook in de toekomst aan ondermeer data- en onderzoeksjournalistieke projecten te kunnen blijven doen, zegt de website. Crowdfunding blijft dus hot. De VVOJ wijdt er dan ook, woensdag 6 november, een debat aan op de Antwerpse Boekenbeurs. Onder de titel ‘De naakte journalist’ zijn er vier debatten, over de toekomst, de ethiek en de zelfreflectie van de onderzoekende journalist. Lees het hele programma hier.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk