Nieuws, VVOJ Activiteiten

Crowdfunding blijft ‘hot’

Boekenbeurs2013_affiche_A2.inddNa eerder al De Correspondent, Apache en De Wereld Morgen (om er maar enkele te noemen) gaat nu ook het platform voor publieke journalistiek Sargasso de beurs van het publiek opzoeken. Om ook in de toekomst aan ondermeer data- en onderzoeksjournalistieke projecten te kunnen blijven doen, zegt de website. Crowdfunding blijft dus hot. De VVOJ wijdt er dan ook, woensdag 6 november, een debat aan op de Antwerpse Boekenbeurs. Onder de titel ‘De naakte journalist’ zijn er vier debatten, over de toekomst, de ethiek en de zelfreflectie van de onderzoekende journalist. Lees het hele programma hier.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk