Nieuws, VVOJ Activiteiten

Crowdfunding blijft ‘hot’

Boekenbeurs2013_affiche_A2.inddNa eerder al De Correspondent, Apache en De Wereld Morgen (om er maar enkele te noemen) gaat nu ook het platform voor publieke journalistiek Sargasso de beurs van het publiek opzoeken. Om ook in de toekomst aan ondermeer data- en onderzoeksjournalistieke projecten te kunnen blijven doen, zegt de website. Crowdfunding blijft dus hot. De VVOJ wijdt er dan ook, woensdag 6 november, een debat aan op de Antwerpse Boekenbeurs. Onder de titel ‘De naakte journalist’ zijn er vier debatten, over de toekomst, de ethiek en de zelfreflectie van de onderzoekende journalist. Lees het hele programma hier.

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk