Nieuws

Onderzoeksjournalistieke portaal publieke omroep Incontxt online

incontxtIncontxt, het nieuwe webportaal voor onderzoeksjournalistiek van de publieke omroep, is de afgelopen week online gegaan. De site bundelt de achtergrond- en onderzoeksjournalistieke producties thematisch in dossiers die de grenzen van de afzonderlijke publieke omroepen en hun eigen programma’s overstijgen. “Een ‘online loket’ waar alle journalistieke en onderzoeksjournalistieke content overzichtelijk bij elkaar staat”, aldus Rutger Verhoeven, hoofd nieuwe media van de VARA op de site.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk