Nieuws

Onderzoeksjournalistieke portaal publieke omroep Incontxt online

incontxtIncontxt, het nieuwe webportaal voor onderzoeksjournalistiek van de publieke omroep, is de afgelopen week online gegaan. De site bundelt de achtergrond- en onderzoeksjournalistieke producties thematisch in dossiers die de grenzen van de afzonderlijke publieke omroepen en hun eigen programma’s overstijgen. “Een ‘online loket’ waar alle journalistieke en onderzoeksjournalistieke content overzichtelijk bij elkaar staat”, aldus Rutger Verhoeven, hoofd nieuwe media van de VARA op de site.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk