Nieuws

Onderzoeksjournalistieke portaal publieke omroep Incontxt online

incontxtIncontxt, het nieuwe webportaal voor onderzoeksjournalistiek van de publieke omroep, is de afgelopen week online gegaan. De site bundelt de achtergrond- en onderzoeksjournalistieke producties thematisch in dossiers die de grenzen van de afzonderlijke publieke omroepen en hun eigen programma’s overstijgen. “Een ‘online loket’ waar alle journalistieke en onderzoeksjournalistieke content overzichtelijk bij elkaar staat”, aldus Rutger Verhoeven, hoofd nieuwe media van de VARA op de site.

Gerelateerde artikelen

Driekwart van de Woo-verzoeken (verzoek om openbaarmaking van documenten op grond van de Wet open overheid) die bij de ministeries in behandeling zijn, bevindt zich ver over de wettelijke termijnen. Van de 759 verzoeken die medio juni bij de ministeries lagen, waren er 575 al (veel) langer dan zes weken binnen. Zes weken is de termijn waarbinnen een besluit moet worden genomen over een Woo-verzoek. Tot 1 mei heetten deze aanvragen nog Wob-verzoeken.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk