Nieuws

Provincie Friesland gaat journalistiek financieren

Een opmerkelijk initiatief: de provincie Friesland zet honderdduizend euro opzij om journalistieke projecten en producties te financieren. Via een mediafonds komt er 70.000 euro beschikbaar voor innovatieve projecten en 30.000 euro voor onderzoeksjournalistieke producties. Friesland kent twee regionale dagbladen, een regionale omroep en een commerciële regionale omroep. De provincie zegt enerzijds de pluriformiteit te willen stimuleren, maar hoopt tegelijkertijd dat de media meer gaan samenwerken, zo blijkt op de Persinnovatie-website. Een onafhankelijke commissie moet de provincie adviseren welke projecten in aanmerking komen voor subsidie. Vanaf komend voorjaar kunnen verzoeken bij het fonds worden ingediend.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk