Nieuws

Provincie Friesland gaat journalistiek financieren

Een opmerkelijk initiatief: de provincie Friesland zet honderdduizend euro opzij om journalistieke projecten en producties te financieren. Via een mediafonds komt er 70.000 euro beschikbaar voor innovatieve projecten en 30.000 euro voor onderzoeksjournalistieke producties. Friesland kent twee regionale dagbladen, een regionale omroep en een commerciële regionale omroep. De provincie zegt enerzijds de pluriformiteit te willen stimuleren, maar hoopt tegelijkertijd dat de media meer gaan samenwerken, zo blijkt op de Persinnovatie-website. Een onafhankelijke commissie moet de provincie adviseren welke projecten in aanmerking komen voor subsidie. Vanaf komend voorjaar kunnen verzoeken bij het fonds worden ingediend.

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk