Kenniscentrum, Nieuws

Onderzoek naar sport, wat levert het op?

Flyer VVOJ Café 14-1-2013 SportOp de Rotterdamse burelen van het Algemeen Dagblad discussiëren komende maandag Thijs Zonneveld, Wessel Penning en Peter Brems met collega-(sport)journalisten over de vraag hoe er meer en beter journalistiek onderzoek valt te doen om sportaffaires te onthullen. Niet dat er helemaal niks onderzocht wordt. Wat levert het op? NRC Handelsblad en de NOS publiceerden de afgelopen weken over doping binnen de Raboploeg. NRC kon een niet-gecensureerde versie van renner Levi Leipheimers verklaringen tegenover USADA inzien, waarin ploegarts Geert Leinders een centrale rol wordt toegedicht. Tegenover NOS legden verschillende bronnen belastende verklaringen af. Op De Nieuwe Reporter wond pr-manager en oud-sportjournalist Jaap Stalenburg zich op over de NOS-berichtgeving. Toegang tot het VVOJ Café maandag is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk