Kenniscentrum, Nieuws

Onderzoek naar sport, wat levert het op?

Flyer VVOJ Café 14-1-2013 SportOp de Rotterdamse burelen van het Algemeen Dagblad discussiëren komende maandag Thijs Zonneveld, Wessel Penning en Peter Brems met collega-(sport)journalisten over de vraag hoe er meer en beter journalistiek onderzoek valt te doen om sportaffaires te onthullen. Niet dat er helemaal niks onderzocht wordt. Wat levert het op? NRC Handelsblad en de NOS publiceerden de afgelopen weken over doping binnen de Raboploeg. NRC kon een niet-gecensureerde versie van renner Levi Leipheimers verklaringen tegenover USADA inzien, waarin ploegarts Geert Leinders een centrale rol wordt toegedicht. Tegenover NOS legden verschillende bronnen belastende verklaringen af. Op De Nieuwe Reporter wond pr-manager en oud-sportjournalist Jaap Stalenburg zich op over de NOS-berichtgeving. Toegang tot het VVOJ Café maandag is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk