Nieuws

Conference program online now

The program of the VVOJ’s annual conference has been released. Datajournalism and datavisualisation are due to take a central place at the European Investigative Journalism Conference in Antwerp, Belgium.

The Dutch-Flemish Assoication of Investigative Journalists VVOJ is celebrating its tenth anniversary in 2012. To mark its special anniversary, the two-day conference is boasting several high-key professionals, including Gheoff McGhee (Stanford University).

In addition, most of the trainings and workshops will be in English, to attract a more international audience.

Registration of the biggest annual event for investigative journalists in Belgium and the Netherlands is still possible here.

* More about the conference
* The (tentative) conference program
* List of lecturers


Bookmark and Share


Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk