Nieuws

Onderzoeksjournalistiek onder commerciele en andere druk

Met panelleden die het achterste van hun tong lieten zien en een reeks pittige vragen vanuit de zaal, hield Apache.be donderdag 6 september in Antwerpen een stevig debat over de toekomst van onderzoeksjournalistiek. De conclusie? Er mogen dan van alle kanten steeds hogere dammen worden opgeworpen, het geloof dat onderzoeksjournalistiek altijd zal boven komen drijven, blijft groot. Al lijkt dat vooralsnog meer gestoeld op vertrouwen in een onverwoestbare journalistieke drive dan op mercantiele principes. Moderator Margo Smit (VVOJ) had donderdagavond een stevig hap uit het kruim van de Vlaamse en Nederlandse onderzoeksjournalistiek op de sofa zitten: Jan Antonissen (Humo), Douglas De Coninck (De Morgen) en Eric Smit (Follow The Money). Lees meer hier.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk