Nieuws

Onderzoeksjournalistiek onder commerciele en andere druk

Met panelleden die het achterste van hun tong lieten zien en een reeks pittige vragen vanuit de zaal, hield Apache.be donderdag 6 september in Antwerpen een stevig debat over de toekomst van onderzoeksjournalistiek. De conclusie? Er mogen dan van alle kanten steeds hogere dammen worden opgeworpen, het geloof dat onderzoeksjournalistiek altijd zal boven komen drijven, blijft groot. Al lijkt dat vooralsnog meer gestoeld op vertrouwen in een onverwoestbare journalistieke drive dan op mercantiele principes. Moderator Margo Smit (VVOJ) had donderdagavond een stevig hap uit het kruim van de Vlaamse en Nederlandse onderzoeksjournalistiek op de sofa zitten: Jan Antonissen (Humo), Douglas De Coninck (De Morgen) en Eric Smit (Follow The Money). Lees meer hier.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk