Conferentie

Travel to Antwerp

Antwerp is located in the northwest of Belgium. It is easily accessible by boat (United Kingdom), car (Netherlands, Belgium, Germany) or train (Belgium, Netherlands, Germany, United Kingdom [Eurostar]).

[google-map-v3 width=”500″ height=”500″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Plantijn Hogeschool, Meistraat 5, 2000 Antwerp{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”true” showtraffic=”true” showpanoramio=”false”]

Public transportation
You can reach Antwerp with a direct train from all major cities in Belgium. Antwerp has a direct train connection from Brussels airport Zaventem, with trains twice per hour.

Schedule Brussels International Airport – Antwerp Central Station:
First train from Brussels International Airport – Antwerp Central Station
Departure at 05.44am
Arrival at 06.18am

Last train from Brussels International Airport – Antwerp Central Station
Departure at 21.44pm
Arrival at 22.18pm

First train from Antwerp Central Station – Brussels International Airport
Departure at 06.42am
Arrival at 07.16am

Last train from Antwerp Central Station – Brussels International Airport
Departure at 21.42pm
Arrival at 22.16pm.
(Every hour is same train schedule in both directions).

For the full train schedule, go to the Belgian National Railways

The Meistraat Campus is located just a few minutes walk from Antwerp Central station. For more information and a map, go here.

Car & parking
You can park your car at a special Vinci parking place nearby the Meistraat campus.

Ferry
You can travel to Antwerp by ferry. There are direct connections from Hull to Zeebrugge (near Antwerp) and from Ramsgate to Ostend. In both cases, you will need to travel on to Antwerp, but particularly if you take your own car on the ferry, this will go very fast. To book a ferry from the UK to Belgium, go here.

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk