Nieuws

Onderzoeksbeurzen NIAS

Journalisten kunnen nog tot 11 april een verzoek indienen bij het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten voor een verblijfsbeurs van 10.000 euro als journalist-in-residence bij het NIAS in Wassenaar. Het gaat om een verblijf van september 2012 tot februari 2012.

Het verblijf in het NIAS is geschikt voor journalisten die hun onderzoek hebben afgerond en nu vooral moeten schrijven. Het NIAS, gevestigd in Wassenaar, biedt onderdak aan een stuk of veertig wetenschappers. Deze fellows, afkomstig uit binnen- en buitenland, kunnen hier ongestoord onderzoek doen en schrijven. Ze hebben de beschikking over een eigen slaap- en/of werkkamer en kunnen gebruik maken van een bibliotheek- en documentatiedienst.

Het verzoek bevat: inhoudelijke beschrijving van het project, intentieverklaring uitgever, verwachte publicatiedatum, voorbeelden van eigen werk en een cv. Klik hier voor meer informatie.

Bekijk de volledige lijst van Fondsen en Beurzen voor onderzoeksjournalisten hier.

Gerelateerde artikelen

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar. De middag wordt georganiseerd door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk