Nieuws

Publicaties voordragen voor De Loep

Wie gaat er komend najaar aan de haal met de onderscheidingen voor de beste Vlaamse en Nederlandse onderzoeksjournalistiek, De Loep en de VVOJ Aanmoedigingsprijs 2013? Tot half april kan iedereen zijn eigen of andermans werk voordragen aan de jury. Voorwaarde is wel dat het werk gepubliceerd of uitgezonden moet zijn tussen 1 april 2012 en 31 maart 2013. Publicaties voordragen kan via dit formulier, het reglement nalezen kan hier. Vorig jaar wonnen Ellen van Gaalen en Carel van der Velde (De Loep voor tekstuele producties), Wim Van den Eynde (De Loep voor audiovisuele producties). Er werd geen Aanmoedigingsprijs uitgereikt. De Loep wordt in 2013 uitgereikt tijdens de VVOJ conferentie in november (locatie en datum worden nog bekend gemaakt).

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk