VVOJ Activiteiten

Trainingsconferentie brengt geld op

De VVOJ-trainingsconferentie voor lokale & regionale journalisten op 24 september heeft de belastingbetaler geld opgebracht! 78.000 euro, om precies te zijn.


Jaap Reijm van Omroep Zuidplas raakte op de trainingsconferentie geïnspireerd en dook eens dieper in de kosten die gemeenten maken voor hun “structuurvisie”, een verplicht document volgens de nieuwe Wet ruimtelijk ordening. Wilde de eigen gemeente onnodig veel geld uit voor het opstellen van zo’n nieuwe structuurvisie, vroeg Reijm zich af. Dat bleek inderdaad het geval: andere gemeenten deden het vele malen goedkoper.

Naar aanleiding van het onderzoek van Omroep Zuidplas besloot de gemeenteraad onlangs om niet nog eens 78.000 euro in het plan te investeren maar het te laten bij het bedrag dat er eerder voor uitgetrokken was…

Zelf lezen? Klik hier voor de berichtgeving.

De VVOJ Werkgroep Lokale Uitzoekjournalistiek heeft een eigen pagina.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk