Kenniscentrum, Nieuws

Op zoek naar onderzoeksbeurs?

Het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten en het NIAS hebben ruimte voor een journalist-in-residence gedurende de periode februari 2012 tot juli 2012. Kandidaten voor dit semester kunnen tot 15 november a.s. bij het Fonds BJP een verzoek indienen voor een verblijfbeurs van 10.000 euro.

Het verblijf in het NIAS is vooral geschikt voor journalisten die het (veld)onderzoek grotendeels hebben afgerond en in de schrijffase verkeren.

Het NIAS is gevestigd in Wassenaar en biedt jaarlijks onderdak aan een stuk of veertig wetenschappers. Deze fellows, afkomstig uit binnen- en buitenland, kunnen hier ongestoord onderzoek doen en schrijven. Ze hebben de beschikking over een eigen slaap- en/of werkkamer en kunnen gebruik maken van een bibliotheek- en documentatiedienst. Het verzoek bevat: inhoudelijke beschrijving van het project, overzicht research, overzicht nog te
verrichten werkzaamheden, toezegging uitgever, verwachte publicatiedatum, voorbeelden van eigen werk en een cv.

Zie ook Leidraad op de site van het Fonds BJP voor algemene voorwaarden en criteria. Besluit over toekenning valt eind november.

Inlichtingen bij:
Fonds BJP
Korte Leidsedwarsstraat 12
1017 RC Amsterdam
Tel. 020 6386295
E-mail: fonds@fondsbjp.nl

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk