Kenniscentrum, Nieuws

Op zoek naar onderzoeksbeurs?

Het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten en het NIAS hebben ruimte voor een journalist-in-residence gedurende de periode februari 2012 tot juli 2012. Kandidaten voor dit semester kunnen tot 15 november a.s. bij het Fonds BJP een verzoek indienen voor een verblijfbeurs van 10.000 euro.

Het verblijf in het NIAS is vooral geschikt voor journalisten die het (veld)onderzoek grotendeels hebben afgerond en in de schrijffase verkeren.

Het NIAS is gevestigd in Wassenaar en biedt jaarlijks onderdak aan een stuk of veertig wetenschappers. Deze fellows, afkomstig uit binnen- en buitenland, kunnen hier ongestoord onderzoek doen en schrijven. Ze hebben de beschikking over een eigen slaap- en/of werkkamer en kunnen gebruik maken van een bibliotheek- en documentatiedienst. Het verzoek bevat: inhoudelijke beschrijving van het project, overzicht research, overzicht nog te
verrichten werkzaamheden, toezegging uitgever, verwachte publicatiedatum, voorbeelden van eigen werk en een cv.

Zie ook Leidraad op de site van het Fonds BJP voor algemene voorwaarden en criteria. Besluit over toekenning valt eind november.

Inlichtingen bij:
Fonds BJP
Korte Leidsedwarsstraat 12
1017 RC Amsterdam
Tel. 020 6386295
E-mail: fonds@fondsbjp.nl

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

VVOJ-voorzitter Evert De Vos blikte terug op het oorspronkelijke onderzoek naar de stand van de onderzoeksjournalistiek van 20 jaar geleden. Onderzoekers Alexander Pleijter en Michael Opgenhaffen namen het publiek mee doorheen de rode lijnen van het huidige onderzoek. Een panel liet daar zijn licht over schijnen en Vlaamse minister van media Benjamin Dalle gaf het slotwoord bij een presentatie van het rapport naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen anno 2022 op 11 mei bij deBuren in Brussel.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk