Kenniscentrum, Nieuws

Op zoek naar onderzoeksbeurs?

Het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten en het NIAS hebben ruimte voor een journalist-in-residence gedurende de periode februari 2012 tot juli 2012. Kandidaten voor dit semester kunnen tot 15 november a.s. bij het Fonds BJP een verzoek indienen voor een verblijfbeurs van 10.000 euro.

Het verblijf in het NIAS is vooral geschikt voor journalisten die het (veld)onderzoek grotendeels hebben afgerond en in de schrijffase verkeren.

Het NIAS is gevestigd in Wassenaar en biedt jaarlijks onderdak aan een stuk of veertig wetenschappers. Deze fellows, afkomstig uit binnen- en buitenland, kunnen hier ongestoord onderzoek doen en schrijven. Ze hebben de beschikking over een eigen slaap- en/of werkkamer en kunnen gebruik maken van een bibliotheek- en documentatiedienst. Het verzoek bevat: inhoudelijke beschrijving van het project, overzicht research, overzicht nog te
verrichten werkzaamheden, toezegging uitgever, verwachte publicatiedatum, voorbeelden van eigen werk en een cv.

Zie ook Leidraad op de site van het Fonds BJP voor algemene voorwaarden en criteria. Besluit over toekenning valt eind november.

Inlichtingen bij:
Fonds BJP
Korte Leidsedwarsstraat 12
1017 RC Amsterdam
Tel. 020 6386295
E-mail: fonds@fondsbjp.nl

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk