Nieuws

‘Onderzoek sneuvelt door tijdsdruk EU-verslaggeving’

De berichtgeving over de Europese Unie rammelt nog te veel. Dit is een van de conclusies van Lise Witteman in haar afstudeerscriptie Europa op papier. De Masterstudente Journalistiek en Media stelt dat ‘bepaalde onderwerpen niet of ondermaats aan bod kwamen en dat met name EU-deelgebieden het moeten ontgelden.’

Berichtgeving beperkt zich vaak tot hoofdlijnen en deelgebieden komen in het geding. Daarnaast is de verslaggeving soms nogal ‘kort door de bocht’. Werkdruk maakt het journalisten lastig om serieus onderzoek te doen, concludeert Witteman bovendien, terwijl dit juist cruciaal is voor een goede verslaggeving. VVOJ-leden kunnen de scriptie van Witteman hier downloaden.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk