Nieuws

‘Onderzoek sneuvelt door tijdsdruk EU-verslaggeving’

De berichtgeving over de Europese Unie rammelt nog te veel. Dit is een van de conclusies van Lise Witteman in haar afstudeerscriptie Europa op papier. De Masterstudente Journalistiek en Media stelt dat ‘bepaalde onderwerpen niet of ondermaats aan bod kwamen en dat met name EU-deelgebieden het moeten ontgelden.’

Berichtgeving beperkt zich vaak tot hoofdlijnen en deelgebieden komen in het geding. Daarnaast is de verslaggeving soms nogal ‘kort door de bocht’. Werkdruk maakt het journalisten lastig om serieus onderzoek te doen, concludeert Witteman bovendien, terwijl dit juist cruciaal is voor een goede verslaggeving. VVOJ-leden kunnen de scriptie van Witteman hier downloaden.

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk