Kenniscentrum, Nieuws

Nederlandse media publiceren ‘Haagse’ Wikileaks

Twee Nederlandse media, televisiezender RTL4 en dagblad NRC Handelsblad, hebben de hand weten te leggen op diplomatieke ambtsberichten van de Amerikaanse ambassade in Nederland. De eerste berichtgeving van de (oorspronkelijk via Wikileaks) gelekte documenten, publiceerden ze vrijdagmiddag 14 januari om 16:00 uur. Ze kregen inzage in de documenten van het Noorse dagblad Aftenposten. Lees het hele verhaal op de websites van RTL4 en NRC Handelsblad.

Lees hier hoe het Noorse dagblad Aftenposten toegang verkreeg tot alle documenten waarover Wikileaks beschikt, maar nog niet heeft gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk