Kenniscentrum, Nieuws

Nederlandse media publiceren ‘Haagse’ Wikileaks

Twee Nederlandse media, televisiezender RTL4 en dagblad NRC Handelsblad, hebben de hand weten te leggen op diplomatieke ambtsberichten van de Amerikaanse ambassade in Nederland. De eerste berichtgeving van de (oorspronkelijk via Wikileaks) gelekte documenten, publiceerden ze vrijdagmiddag 14 januari om 16:00 uur. Ze kregen inzage in de documenten van het Noorse dagblad Aftenposten. Lees het hele verhaal op de websites van RTL4 en NRC Handelsblad.

Lees hier hoe het Noorse dagblad Aftenposten toegang verkreeg tot alle documenten waarover Wikileaks beschikt, maar nog niet heeft gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk