Nieuws

Publiek mag meespitten in lawine aan documenten

Het is nog maar een fractie van de 251 duizend documenten die WikiLeaks zegt de komende tijd vrij te zullen geven, maar de publicatie van de eerste paar duizend diplomatieke berichten is ingeslagen als een bom. En een fenomeen dat tijdens de VVOJ Conferentie in Gent ook aan bod kwam: media vragen het publiek om de lawine aan informatie door te spitten op nieuws. Zoals bijvoorbeeld De Volkskrant dat doet in Nederland.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk