Nieuws

Publiek mag meespitten in lawine aan documenten

Het is nog maar een fractie van de 251 duizend documenten die WikiLeaks zegt de komende tijd vrij te zullen geven, maar de publicatie van de eerste paar duizend diplomatieke berichten is ingeslagen als een bom. En een fenomeen dat tijdens de VVOJ Conferentie in Gent ook aan bod kwam: media vragen het publiek om de lawine aan informatie door te spitten op nieuws. Zoals bijvoorbeeld De Volkskrant dat doet in Nederland.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk