Nieuws, VVOJ Vereniging

Nieuwe vormgeving VVOJ website

De VVOJ heeft haar website vernieuwd. Na jaren van trouwe dienst was het oude magazine toe aan een grondige modernisering. Er is gekozen voor een frisse kleurstelling, met een beperkt aantal kleuren. Bovendien is de nieuwe site een stuk breder geworden.
Met wit, rood, zwart en grijs heeft het nieuwe online magazine van de vereniging een rustige, ruime bladspiegel. Het vervangen van verschillende soorten lettertypen op de oude website door één nieuw, schreefloos lettertype, versterkt dat effect.
De bredere witruimte in het midden trekt het oog sneller naar de inhoud van de website en laat de nieuwsartikelen beter tot hun recht komen.
De menubalk aan de linkerzijde, die van zwart naar rood is gewijzigd, biedt nu duidelijke knoppen en submenu’s.
In de komende dagen verandert de structuur van het linkermenu nog enigszins. We hopen zo de informatie die de website biedt, sneller en beter te ontsluiten voor onze bezoekers.
Ook het menu aan de rechterzijde is anders. Behalve de kleur, is ook de breedte gewijzigd zodat er meer tekst en beeld op past.
Geen enkele website-metamorfose verloopt zonder strubbelingen. In de komende dagen en weken kan het daarom zijn dat er nog details in de vormgeving worden aangepast.
Aanmerkingen en suggesties van leden blijven altijd zeer welkom. Voor technische opmerkingen kun je mailen naar webmaster@vvoj.org en voor inhoudelijke kwesties schrijf je naar webredactie@vvoj.org
Veel dank is verschuldigd aan bestuurslid Bram Vermeer, tevens jarenlang verantwoordelijk voor de oude – eerste – website van de VVOJ. Zonder hem was het niet gelukt deze vernieuwing in de aanloop naar de conferentie in Gent te realiseren.
De webredactie

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk