Nieuws, VVOJ Vereniging

Nieuwe vormgeving VVOJ website

De VVOJ heeft haar website vernieuwd. Na jaren van trouwe dienst was het oude magazine toe aan een grondige modernisering. Er is gekozen voor een frisse kleurstelling, met een beperkt aantal kleuren. Bovendien is de nieuwe site een stuk breder geworden.
Met wit, rood, zwart en grijs heeft het nieuwe online magazine van de vereniging een rustige, ruime bladspiegel. Het vervangen van verschillende soorten lettertypen op de oude website door één nieuw, schreefloos lettertype, versterkt dat effect.
De bredere witruimte in het midden trekt het oog sneller naar de inhoud van de website en laat de nieuwsartikelen beter tot hun recht komen.
De menubalk aan de linkerzijde, die van zwart naar rood is gewijzigd, biedt nu duidelijke knoppen en submenu’s.
In de komende dagen verandert de structuur van het linkermenu nog enigszins. We hopen zo de informatie die de website biedt, sneller en beter te ontsluiten voor onze bezoekers.
Ook het menu aan de rechterzijde is anders. Behalve de kleur, is ook de breedte gewijzigd zodat er meer tekst en beeld op past.
Geen enkele website-metamorfose verloopt zonder strubbelingen. In de komende dagen en weken kan het daarom zijn dat er nog details in de vormgeving worden aangepast.
Aanmerkingen en suggesties van leden blijven altijd zeer welkom. Voor technische opmerkingen kun je mailen naar webmaster@vvoj.org en voor inhoudelijke kwesties schrijf je naar webredactie@vvoj.org
Veel dank is verschuldigd aan bestuurslid Bram Vermeer, tevens jarenlang verantwoordelijk voor de oude – eerste – website van de VVOJ. Zonder hem was het niet gelukt deze vernieuwing in de aanloop naar de conferentie in Gent te realiseren.
De webredactie

Gerelateerde artikelen

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk