Kenniscentrum, Nieuws

Grondstoffenseminar met unieke korting voor VVOJ-leden

VVOJ-leden opgelet: het Expertise- centrum Journalistiek van de Universiteit van Amsterdam geeft een unieke korting op het komende seminar Grondstoffenoorlog. In plaats van 725 euro betalen VVOJ-leden nu 425 euro.
De graanschuur in Rusland raakt leeg, de burgeroorlog in Congo draait op de handel in mineralen en China is hard op weg om het Westen voorbij te streven in de wereldwijde jacht op grondstoffen.
De grondstoffenmarkt is zeer complex is en blijft daardoor vaak onzichtbaar voor niet-ingewijden. Toch speelt het gros van de actualiteiten zich af tegen die achtergrond.
Met het Seminar Grondstoffen biedt het Expertisecentrum Journalistiek journalisten grondige maar toegankelijke kennis voor het verhaal achter het verhaal.
Tijdens dit specialistische seminar kunnen journalisten hun licht opdoen bij internationale grondstoffenexperts, afkomstig van The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS), Clingendael International Energy Programme (CIEP), de Universiteit Leiden en Wageningen University & Research Centre.
Wat zijn de oorzaken en gevolgen van het toenemend grondstoffentekort en het sterk wisselende belang van bepaalde grondstoffen?
Deskundigen ontrafelen welke concrete spanningen dit in de wereld met zich meebrengt. De vraag waarin de journalistieke verhalen liggen, krijgt veel aandacht.
Meer informatie over het programma en de sprekerslijst kun je hier bekijken.
Datum & tijd:
Woensdag 24 november
Woensdag 1 december
Woensdag 8 december van 15.30 tot 21.00 uur.
Diner is inbegrepen.
Locatie:
Universiteit van Amsterdam, Turfdraagsterpad 9, Amsterdam.
Aantal deelnemers: maximaal 15
Kosten: € 725,– per persoon, inclusief diner. Voor VVOJ-leden geldt het speciale tarief van € 425,– inclusief diner. Schrijf je snel in, de sluitingsdatum is woensdag 17 november om 17.00.
Informatie en vragen? Mail Shirley Haasnoot, directeur ECJ, info@expertisecentrumjournalistiek.nl

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk