Nieuws

Journalisten scharen zich achter Wikileaks

Journalisten uit alle windstreken hebben een steunbetuiging getekend aan klokkenluiders-site Wikileaks en oprichter Julian Assange. Assange is onder zware druk komen te staan nadat Wikileaks duizenden geheime militaire documenten openbaar maakte. Hoewel Wikileaks zelf geen journalistiek bedrijft, draagt het als klokkenluiderspodium met belangrijke informatie bij aan journalistiek onderzoek. ‘As grateful beneficiaries of Wikileaks and Mr Assange’s work, we stand in support of them at this time’, aldus de steunbetuiging.

Gerelateerde artikelen

cafe

Alle startende, jonge en aspirant-onderzoeksjournalisten opgelet! Donderdag 20 juni zal er weer een VVOJ Start Café plaatsvinden.

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk