Nieuws

Journalisten scharen zich achter Wikileaks

Journalisten uit alle windstreken hebben een steunbetuiging getekend aan klokkenluiders-site Wikileaks en oprichter Julian Assange. Assange is onder zware druk komen te staan nadat Wikileaks duizenden geheime militaire documenten openbaar maakte. Hoewel Wikileaks zelf geen journalistiek bedrijft, draagt het als klokkenluiderspodium met belangrijke informatie bij aan journalistiek onderzoek. ‘As grateful beneficiaries of Wikileaks and Mr Assange’s work, we stand in support of them at this time’, aldus de steunbetuiging.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk