Nieuws

Journalisten scharen zich achter Wikileaks

Journalisten uit alle windstreken hebben een steunbetuiging getekend aan klokkenluiders-site Wikileaks en oprichter Julian Assange. Assange is onder zware druk komen te staan nadat Wikileaks duizenden geheime militaire documenten openbaar maakte. Hoewel Wikileaks zelf geen journalistiek bedrijft, draagt het als klokkenluiderspodium met belangrijke informatie bij aan journalistiek onderzoek. ‘As grateful beneficiaries of Wikileaks and Mr Assange’s work, we stand in support of them at this time’, aldus de steunbetuiging.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk