Nieuws

Toolkit update

Laat je laptop het werk doen! Internet is vergeven van de handige softwareprogramma’s – velen gratis! – die je onderzoek vergemakkelijken. Luuk Sengers toont een paar golden oldies (programma’s die iedere journalist op zijn laptop zou moeten hebben), maar ook de laatste nieuwe tools om informatie te zoeken, te verwerken, te beveiligen en te bewaren.
Met Tricia Bots, Luuk Sengers

Datum:
20 november 2010
Tijd: 14:00-15:15 uur

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk