Nieuws

Economie voor onderzoeksjournalisten

Van jeugdzorg tot voetbal, van pensioenfondsen tot kunstensector of duurzaamheid: economische kennis verdiept ieder onderzoeksverhaal. Je vragen worden beter, je onderzoek scherper als je de economische context kunt duiden. In deze workshop krijg je snel en praktisch inzicht in de belangrijkste economische achtergronden en begrippen. Wat moet je weten, wat kan je vinden en hoe duid je je onderzoeksresultaten tegen een economische achtergrond? Met Paul van der Cingel.
Datum: 20 november 2010
Tijd: 09:00-10:15 uur
Download van presentatie en handouts (inloggen vereist), verslagen Yvonne van de Meent en van Melissa Janssens (inloggen vereist).

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

VVOJ-voorzitter Evert De Vos blikte terug op het oorspronkelijke onderzoek naar de stand van de onderzoeksjournalistiek van 20 jaar geleden. Onderzoekers Alexander Pleijter en Michael Opgenhaffen namen het publiek mee doorheen de rode lijnen van het huidige onderzoek. Een panel liet daar zijn licht over schijnen en Vlaamse minister van media Benjamin Dalle gaf het slotwoord bij een presentatie van het rapport naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen anno 2022 op 11 mei bij deBuren in Brussel.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk