Nieuws

Studie naar krantenresearch

Hoe definiëren Nederlandse dagbladen het onderzoek dat zij uitvoeren, en hoe organiseren redacties het diepgravend werk dat tot onderscheidende journalistieke producties moet leiden? De Nederlandse studente communicatiewetenschappen Kyra Senen bestudeerde de kwestie en schreef er haar afstudeerscriptie over.
Het betreft een van de schaarse studies naar ‘de stand van de onderzoeksjournalistiek’ bij de Nederlandse dagbladen. VVOJ-leden kunnen de volledige scriptie hier downloaden (inloggen vereist).

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk