Nieuws

Studie naar krantenresearch

Hoe definiëren Nederlandse dagbladen het onderzoek dat zij uitvoeren, en hoe organiseren redacties het diepgravend werk dat tot onderscheidende journalistieke producties moet leiden? De Nederlandse studente communicatiewetenschappen Kyra Senen bestudeerde de kwestie en schreef er haar afstudeerscriptie over.
Het betreft een van de schaarse studies naar ‘de stand van de onderzoeksjournalistiek’ bij de Nederlandse dagbladen. VVOJ-leden kunnen de volledige scriptie hier downloaden (inloggen vereist).

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk