Nieuws

Studie naar krantenresearch

Hoe definiëren Nederlandse dagbladen het onderzoek dat zij uitvoeren, en hoe organiseren redacties het diepgravend werk dat tot onderscheidende journalistieke producties moet leiden? De Nederlandse studente communicatiewetenschappen Kyra Senen bestudeerde de kwestie en schreef er haar afstudeerscriptie over.
Het betreft een van de schaarse studies naar ‘de stand van de onderzoeksjournalistiek’ bij de Nederlandse dagbladen. VVOJ-leden kunnen de volledige scriptie hier downloaden (inloggen vereist).

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Hoe komt de journalistiek uit de crisisstand? Ontsnapt ons vak na de opeenstapeling van crises – corona, Oekraïne, klimaat, gas, vertrouwen en wat niet meer – ooit nog uit het frame waar ze zelf zo verslaafd aan is?

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk