Nieuws

Gratis digitaal handboek voor onderzoeksjournalisten

Tip: de collega’s van het Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) hebben een 274-pagina’s tellend handboek voor onderzoeksjournalisten online gezet. Gratis en voor niks als pdf te downloaden onder de titel ‘Digging Deeper – A Guide for Investigative Journalists in the Balkans’. Het boek is geschreven onder leiding van Sheila Coronel, onder meer verbonden aan de Columbia University.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk