Nieuws

Gratis digitaal handboek voor onderzoeksjournalisten

Tip: de collega’s van het Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) hebben een 274-pagina’s tellend handboek voor onderzoeksjournalisten online gezet. Gratis en voor niks als pdf te downloaden onder de titel ‘Digging Deeper – A Guide for Investigative Journalists in the Balkans’. Het boek is geschreven onder leiding van Sheila Coronel, onder meer verbonden aan de Columbia University.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk