Nieuws

‘De Vastgoedfraude’ beste journalistieke boek

Vasco van der Boon en Gerben van der Marel van het Financieele Dagblad hebben met ‘De Vastgoedfraude’ de M.J. Brusse-prijs 2010 voor het beste journalistieke boek gewonnen. ‘De kracht van De Vastgoedfraude is dat het de megafraude vooral in zijn menselijke kleinheid toont’, aldus het juryrapport. De journalisten waren eerder al genomineerd voor De Loep 2008. Tijdens een VVOJ Café in oktober 2008 vertelden ze over hun onderzoek voor het FD. Ze houden een weblog bij.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk