Nieuws

‘De Vastgoedfraude’ beste journalistieke boek

Vasco van der Boon en Gerben van der Marel van het Financieele Dagblad hebben met ‘De Vastgoedfraude’ de M.J. Brusse-prijs 2010 voor het beste journalistieke boek gewonnen. ‘De kracht van De Vastgoedfraude is dat het de megafraude vooral in zijn menselijke kleinheid toont’, aldus het juryrapport. De journalisten waren eerder al genomineerd voor De Loep 2008. Tijdens een VVOJ Café in oktober 2008 vertelden ze over hun onderzoek voor het FD. Ze houden een weblog bij.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk