Nieuws

Mediacafés Vlaanderen

Debatteer ook in Vlaanderen mee over ontwikkelingen in de journalistiek en de media. Het Mediacafé, een nieuw initiatief van deBuren, VVOJ, Fonds Pascal Decroos en Mediakritiek, laat regelmatig experts aan het woord over ontwikkelingen in de media.
De debatcafés zijn toegankelijk voor iedereen. We drijven mee op de actualiteitsgolf, maar gaan evengoed diepgaander te werk. De uitvalsbasis is Brussel, maar we verkennen ook andere paden. Eén maal per jaar organiseren we een groter debat met internationaal gerenommeerde sprekers.
Vaste moderator is Koen Vidal (Chef Buitenland De Morgen). We leggen de journalist graag eens zelf op de rooster, maar wees gerust, we laten hem wel uitspreken…
Het eerste debat met als thema De journalist van de toekomst, vindt plaats op woensdag 31 maart 2010, vanaf 19:00 uur, in VOORUIT (Sint-Pietersnieuwstraat 23) in Gent.
Panelleden: Joris Luyendijk, Ine Van linthout, Yves Desmet en Chris Atkins.
Toegangsprijs: € 5; reserveren verplicht bij info@deburen.be of +32-2-2121930.
Het volgende debat, dat op 4 mei 2010 plaatsvindt vanaf 20:30 uur, heeft als thema: De (on-)begrensde mogelijkheden van de buitenlandcorrespondent.
Panelleden : Koen Vidal, Jorn De Cock en Olaf Koens.
Locatie : Beurskafee, A. Ortsstraat 20-28, 1000 Brussel.
Toegang is gratis, maar reserveren wordt aanbevolen: info@deburen.eu of +32-2-2121930

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk