Nieuws

CBS Persprijs naar VARA-docu

De CBS Persprijs 2009 is gewonnen door Marcel van Dam en Hans Heijen voor hun VARA-programma ‘De Onrendabelen’. De prijs, waarmee het Centraal Bureau voor de Statistiek journalistiek gebruik van zijn cijfermateriaal waardeert, is maandag voor het eerst uitgereikt. Andere genomineerden waren Jan Meeus en Merel Thie (NRC Weekblad), en Jelte Wiersma (Elsevier).

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk