Nieuws

CBS Persprijs naar VARA-docu

De CBS Persprijs 2009 is gewonnen door Marcel van Dam en Hans Heijen voor hun VARA-programma ‘De Onrendabelen’. De prijs, waarmee het Centraal Bureau voor de Statistiek journalistiek gebruik van zijn cijfermateriaal waardeert, is maandag voor het eerst uitgereikt. Andere genomineerden waren Jan Meeus en Merel Thie (NRC Weekblad), en Jelte Wiersma (Elsevier).

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk