Nieuws

CBS Persprijs naar VARA-docu

De CBS Persprijs 2009 is gewonnen door Marcel van Dam en Hans Heijen voor hun VARA-programma ‘De Onrendabelen’. De prijs, waarmee het Centraal Bureau voor de Statistiek journalistiek gebruik van zijn cijfermateriaal waardeert, is maandag voor het eerst uitgereikt. Andere genomineerden waren Jan Meeus en Merel Thie (NRC Weekblad), en Jelte Wiersma (Elsevier).

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk