Nieuws

Overwinning in zaak tegen veiligheidsdiensten

Onjo-redacteur Wil van der Schans is door de rechtbank in Den Haag in het gelijk gesteld in een zaak tegen de AIVD en MIVD. De veiligheidsdiensten weigerden sinds december 2008 om stukken over Irak vrij te geven. Volgens de AIVD en MIVD zou de Commissie Davids onevenredig worden benadeeld, maar daar denkt de rechter anders over (uitspraak in pdf). Meer bij Onjo.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk