Nieuws

Overwinning in zaak tegen veiligheidsdiensten

Onjo-redacteur Wil van der Schans is door de rechtbank in Den Haag in het gelijk gesteld in een zaak tegen de AIVD en MIVD. De veiligheidsdiensten weigerden sinds december 2008 om stukken over Irak vrij te geven. Volgens de AIVD en MIVD zou de Commissie Davids onevenredig worden benadeeld, maar daar denkt de rechter anders over (uitspraak in pdf). Meer bij Onjo.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk