Nieuws

Overwinning in zaak tegen veiligheidsdiensten

Onjo-redacteur Wil van der Schans is door de rechtbank in Den Haag in het gelijk gesteld in een zaak tegen de AIVD en MIVD. De veiligheidsdiensten weigerden sinds december 2008 om stukken over Irak vrij te geven. Volgens de AIVD en MIVD zou de Commissie Davids onevenredig worden benadeeld, maar daar denkt de rechter anders over (uitspraak in pdf). Meer bij Onjo.

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk