Op 1 april 2010 start bij het Centrum voor Communicatie en Journalistiek in Utrecht voor de zevende keer een uitgebreide cursus onderzoeks- journalistiek van tien bijeenkomsten.
Het is de enige cursus in Nederland die stap voor stap alle belangrijke aspecten van onderzoeksjournalistiek behandelt: goede onderzoeksvragen opstellen, een tijdsplanning maken, doelgericht interviewen, kansrijke Wob-verzoeken schrijven. Ook diverse Computer Assisted Research (CAR) vaardigheden, zoals forensisch zoeken op internet, een digitaal dossier maken en data ‘interviewen’ met Excel en Access komen aan de orde.
De trainingen, die op donderdagavond tussen 19:00 en 22:00 uur plaatsvinden, worden verzorgd door Luuk Sengers, Roger Vleugels, Henk van Ess en Peter Verweij. Er worden maximaal 12 deelnemers tot de cursus toegelaten.
De cursus wordt georganiseerd i.s.m. de VVOJ. VVOJ-leden krijgen korting op de inschrijfprijs die normaliter € 1.075,- (inclusief studiemateriaal) bedraagt.
Meer informatie lees je hier. Meteen inschrijven doe je hier.