Nieuws, Woo

RTL wint hoger beroep over Irak-stukken

RTL Nieuws heeft bij de Raad van State gelijk gekregen in een wob-zaak over de politieke steun aan de oorlog in Irak. Het Nederlandse kabinet moet informatie, waaronder besluitenlijsten, alsnog vrijgeven. Op de RTL-website spreekt adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein van een principiële zege voor de recht op openbaarheid. “Het Ministerie heeft jarenlang álles geweigerd, en de oester gaat nu eindelijk open.” Notulen en verslagen van de ministerraad hoeft het kabinet niet te openbaren.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk