Nieuws

Aanmelden voor De Loep 2010

De aanmeldingen voor De Loep en de VVOJ Aanmoedigingsprijs zijn geopend. Tot 16 april kan iedereen journalistieke producties voordragen in de categorieën tekstuele producties, audiovisuele producties en de aanmoedigingsprijs (maximaal drie jaar journalistieke ervaring). Het werk moet zijn gepubliceerd tussen 1 april 2009 en 31 maart 2010. Tijdens de VVOJ Conferentie, op vrijdag 19 november, worden de winaars bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk