Nieuws

Aanmelden voor De Loep 2010

De aanmeldingen voor De Loep en de VVOJ Aanmoedigingsprijs zijn geopend. Tot 16 april kan iedereen journalistieke producties voordragen in de categorieën tekstuele producties, audiovisuele producties en de aanmoedigingsprijs (maximaal drie jaar journalistieke ervaring). Het werk moet zijn gepubliceerd tussen 1 april 2009 en 31 maart 2010. Tijdens de VVOJ Conferentie, op vrijdag 19 november, worden de winaars bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk