Nieuws

Heimelijk telefoonopname is ‘levensverzekering’

Volgens NRC Handelsblad-redacteur Joep Dohmen kunnen opgenomen telefoongesprekken dienen als ‘levensverzekering’, wanneer een geïnterviewde bij de rechtbank een bepaalde uitspraak ontkent. Hij zei dat maandagavond tijdens het VVOJ Café ‘Opnemen of afkeuren’ in Amsterdam. Maarten Reijnders heeft over de discussie voor De Nieuwe Reporter een verslag geschreven.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk