Nieuws

Heimelijk telefoonopname is ‘levensverzekering’

Volgens NRC Handelsblad-redacteur Joep Dohmen kunnen opgenomen telefoongesprekken dienen als ‘levensverzekering’, wanneer een geïnterviewde bij de rechtbank een bepaalde uitspraak ontkent. Hij zei dat maandagavond tijdens het VVOJ Café ‘Opnemen of afkeuren’ in Amsterdam. Maarten Reijnders heeft over de discussie voor De Nieuwe Reporter een verslag geschreven.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk