Nieuws

Gemeenten leveren in door WMO

VVOJ Jaarboek 2009

Door een herverdeling van de gelden voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) worden 85 gemeenten fors gekort op hun budget. Dat blijkt uit een inventarisatie door het Nederlands Dagblad van cijfers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Binnenlandse Zaken. *Nederlands Dagblad, 27 augustus 2008, 15 januari 2009

Door Stephan Bol

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk