VVOJ Vereniging

Nieuwjaarswens 2010

Mede dankzij de inzet van vele, zeer gemotiveerde vrijwilligers van de vereniging kijkt de VVOJ terug op een zeer geslaagd jaar 2009. De VVOJ conferentie die eind november in Utrecht plaatsvond, was een groot succes. Voor wie het nog niet heeft gezien: de conferentiepagina op de website bevat inmiddels vele verslagen, handouts, video’s en foto’s.

Terwijl de economen er nog niet uit zijn of de crisis zich de komende maanden verdiept of juist eindigt, staat het vrijwel vast dat medialand ook volgend jaar voor zware vuren zal staan. Creativiteit, originaliteit, gedurfde ideeën en innovatie zullen van groot belang blijken, vooral als het de onderzoeksjournalistiek betreft.

Vanzelfsprekend blijft de VVOJ voor en met jullie haar best doen voor het mooiste beroep van Vlaanderen en Nederland. We hopen jullie dan ook in 2010 graag weer te zien bij een van de vele VVOJ Cafés, op het internetforum, en natuurlijk op de website.

Bestuur, medewerkers en webredactie van de VVOJ wensen jullie allemaal een gezond en gelukkig 2010.

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk