Nieuws

Persprijs CBS voor beste gebruik cijfermateriaal

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) looft een prijs uit voor de mediaproductie die in 2009 het beste gebruik maakte van het cijfermateriaal van het CBS.

De winnende productie moet aantrekkelijk en toegankelijk zijn en de statistische informatie op de juiste wijze weten te interpreteren en analyseren. Zowel schrijvende pers als radio, televisie en online media kunnen meedingen naar deze prijs, waaraan een wisseltrofee en een geldbedrag van 2.500 euro is verbonden.

De producties kunnen worden aangemeld door de makers of door derden. Het werk, dat tijdens het kalenderjaar 2009 moet zijn gepubliceerd, kan zowel door de makers zelf als door derden worden aangemeld. De uiterste inzenddatum is vrijdag 15 januari 2010. De producties worden beoordeeld door een deskundige jury.

Het reglement en meer informatie over de prijs kun je hier lezen.

De prijsuitreiking vindt op 8 maart 2010 plaats in Utrecht. De precieze locatie en tijdstip van de uitreiking worden in een later stadium hier bekend gemaakt.

Tekstuele producties kunnen digitaal vorm (pdf) worden gestuurd naar: persprijs@cbs.nl.

Dvd’s van audiovisuele producties kunnen worden gestuurd aan:

Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)
T.a.v. Hans de Ruiter
Postbus 24500
2490 HA Den Haag

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk